Hoe houd ik het vol om regelmatig te sporten?

Meer bewegen is makkelijker gezegd dan gedaan
Dat regelmatig bewegen goed voor je gezondheid is weten we inmiddels allemaal wel. Deze wetenschap vertalen naar het eigen maken van een gezonde leefstijl blijkt voor velen echter een hele klus. Zeker wanneer je klachten zich kenmerken door gebrek aan energie en/of nergens zin in hebben!
Om je te helpen je goede en gezonde voornemen in de praktijk te brengen reik ik je hieronder een aantal hulpmiddelen aan.

Bedenk of ontdek eerst welke vorm van bewegen goed bij je past.
Hoe leuker je een sport vindt, hoe meer kans dat je deze sport ook blijft beoefenen. Op internet zijn diverse testjes te vinden die je mogelijk kunnen helpen ontdekken welke sport bij jouw past.  Zie bijvoordeeld de Sportwijzer van NOC*NSF, de Sportkiezer van VGZ, of de test van Fitnessrubriek.nl.

Samen mét iemand sporten
Samen met iemand sporten kan gezellig en ondersteunend zijn in het blijven sporten. Wanneer je niemand in je direct omgeving kunt vinden, dan kun je ook via het internet een sportmaatje vinden. Hieronder enkele sites die hiervoor in het leven zijn geroepen
– Ik zoek een sportmaatje
– Sportpartner
– Beweegmaatje

Samen met anderen lopen
In het Gooi heb je diverse loopgroepen waar je je bij kunt aansluiten. Onder deskundige begeleiding kun je op je eigen niveau samen met anderen op vaste momenten lopen.

Zelfmanagement bij leefstijlverandering
Het veranderen van je beweegpatroon is voornamelijk een verandering op mentaal gebied. Op de website NLBewustgezond staat een 7-stappenplan wat je daarbij kan helpen.
De toolbox Zelfmanagement bij leeftstijlverandering biedt  hulpmiddelen die kunnen bijdragen aan zelfmanagement bij leefstijlverandering rond sport en bewegen. Ofschoon de toolbox bedoeld is voor professionals, kunnen ook de eindgebruikers hier waardevolle informatie vinden.

Digitale hulpmiddelen die je kunnen motiveren
– Rennen met Evy
– Hardlopen met je smartphone
– Zie verder ook het overzicht van diverse hardloop app’s
– Trainingsconfigurator hardlopen
– Zombie rungame
– ….

Mobiel met mobiele telefoon
De Universiteit Maastricht heeft het beweegprogramma MoMo ontwikkeld om volwassenen te ondersteunen om meer te gaan bewegen.

100 dagen Sportrusten
In dit unieke programma van KiwiNederland wordt 2 x per dag een korte en eenvoudige ademhalingsoefening gecombineerd met 3 x per week hardlopen.  De Sportrustenkalender en bijbehorend stickervel ondersteunen op een visuele manier je inspanning. Daarnaast brengt een digitaal logboek je vorderingen in beeld. Ga gelijk naar Sportrusten.nl

Online personal trainer/coach
Biofit biedt een uniek wapen tegen het grootste struikelblok op gezondheidsgebied: wegebbende motivatie. Biofit pakt dit bekende probleem direct aan. Door je effectief te inspireren, motiveren en uit te dagen. Als Biofit-lid heb je 24/7 de beschikking over je eigen online personal trainer. Hij helpt je resultaten te verbeteren en doelen te behalen. Met breed, deskundig advies, verdiende schouderklopjes en een helpende hand.

Het Persoonlijk Beweeg Plan
Bestaande uit een professionele test onder leiding van bewegingsdeskundigen van de VU, inzicht in je algemene gezondheid en conditie, een Persoonlijk Beweeg Advies met een op maat gemaakt advies rekening houdend met de eigen beweegwensen en de mogelijkheid om deel te nemen aan het Persoonlijk Beweeg Programma voor maar 1 euro per dag.
Klik hier voor meer informatie.

Financiële beloning als stimulans
Wondering how you’ll stay motivated to achieve your fitness goals? We’re excited to announce a partnership with GymPact, to help you conquer your excuses by putting real money on the line as a motivator. By using RunKeeper + GymPact together, if you don’t stick with the “Pact” you commit to around your fitness goals, you have to pay. And if you stick to the “Pact”, you get paid! Now THAT is motivation. More info on how it works here.

Een voorbereid mens telt voor twee.
Het kennen van de smoezen om niet te hoeven sporten, kan ook helpen om niet in deze valkuilen te stappen. Lees de 25 smoezen om maar niet te hoeven sporten.

Meer lezen ?
Vind je het interessant je verder te verdiepen in het realiseren van gewenste gedragsverandering? Dan kan ik je de volgende boeken aanraden:

Reacties zijn gesloten.